About me
Aron Kroes focust zich voornamelijk op schilderkunst. Zijn werk kenmerkt zich voornamelijk door groot formaat portretten op canvas of in de openbare ruimte. De portretten kennen invloeden vanuit de graffiti/streetart die samen met een autodidacte schilderstijl zorgen voor een uniek palet aan elementen. 
Door het creëren van persoonlijke momenten waarbij Aron zelf de spelregels heeft bepaald, ontstaat er een nieuwe realiteit waarbij de kaders van de portretkunst worden opgezocht. Waar het werk enerzijds ontstaat in samenwerking met modellen, worden deze kaders losgelaten in het abstracte. De toepassing van abstractie komt voort uit een intuïtieve benadering waarbij persoonlijke momenten worden gecreëerd. Het is een representatie van gevoel, ervaringen en techniek waarbij geen consessies worden gemaakt. De interpretatie is vrij waardoor het portret als een spiegel figureert voor de aanschouwer. 
De schilderwerken hebben doorgaans een chaotisch karakter waarbij soms onverwachte schoonheid opduikt. Hoewel de werken altijd te herleiden zijn tot de basisvormen van een portret, wordt door het toepassen van abstractie, de kijker verleid in een wereld van voortdurend evenwicht tussen expressieve vormen en een rijk kleurenspel. De gelaagdheid die ontstaat in de beelden ?zorgt voor kwetsbaarheid en instabiliteit waarbij onze schijnbaar zekere realiteit in twijfel wordt getrokken.